محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد:
افزایش ارزش افزوده 1 میلیارد ریالی با تزریق ویتامین “ای” به گوسالهها در یک گله 50 راسی
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از افزایش شاخص های ایمنی آنتی اکسیدانی، نرخ رشد و سلامت 20 درصدی در گوساله های تازه متولد شده با تزریق ویتامین ای در جهت افزایش تولید خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، ادریس رحیمی کیا با بیان اینکه اختلال استرس اکسیداتیو نشان دهنده عدم تعادل بین گونههای اکسیژن فعال (ROS) و توانایی سیستم بیولوژیکی است، گفت: این اختلال در وضعیت اکسیداتیو طبیعی سلول از طریق تولید پراکسید و رادیکالهای آزاد میتواند اثرات سمی خود را به تمام اجزای سلول از جمله پروتئینها، لیپیدها و DNA وارد کند.
عضو هیأت علمی بخش علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: گوساله متولد شده در مقایسه با داخل رحم گاو، پس از زایش در معرض افزایش ناگهانی میزان اکسیژن محیطی قرار می گیرد و در این زمان نوزاد از توان آنتی اکسیدانی پایینی برخوردار است.
وی افزود: احتمال رخداد استرس اکسیداتیو در گوساله متولده شده بالا است که در نهایت باعث ایجاد بیماری در گوساله ها می شود و با تزریق ویتامین ای به میزان 20 واحد به ازای هر کیلوگرم وزن گوساله، دفاع آنتی اکسیدانی سرمی آنزیمهای سوپر اکسیداز دیسموتاز و کاتالاز به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تلفات گوساله های دریافت کننده ویتامین ای در طول دوره شیرخواری حدود 20 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل پایین تر بود که نتیجه گیری می شود استفاده از آنتی اکسیدان در گوساله های تازه متولد شده در ارتقای سلامت گوساله ها نقش قابل توجهی داشته و با توجه به افزایش عملکرد و کاهش تلفات گوساله ها به خاطر دریافت این ویتامین در یک گله 50 راسی نسبت به عدم استفاده از این ویتامین حدود یک میلیارد ریال ارزش افزوده داشته است.